Povestile Timisoarei – tururi ghidate pentru timisoreni

Ne-am dat seama și că de multe ori tocmai localnicii sunt cei care știu cel mai puțin despre orașul în care locuiesc. Nici o grijă, și noi am fost așa mai de mult. Dar pe măsură ce am aflat tot mai multe despre oraș și am devenit tot mai fascinați, ne-am gândit să împărtășim și cu alți localnici pasiunea noastră pentru Timișoara și poveștile sale.

Ne dorim o serie de tururi lunare de acest fel prin care vom explora diverse zone ale Timisoarei. Sunt tururi  mai ample, în cadrul cărora povestim mult mai multe decât la tururile obișnuite pe care le ținem, pentru că suntem de părere că unele povești au relevanță doar pentru localnici sau pentru cei interesați cu adevărat. Altfel, prea multă informație poate deveni obositoare.

la fiecare tur ghidat ne propunem să vă delectăm cu câteva secole de istorie, detalii de arhitectură, interioare de case vechi, oameni care și-au lăsat amprenta asupra orașului, legende locale și multe altele. Nu vă speriați, istoria nu e o sumă de date plictisitoare, ci o colecție de povești care se leagă unele de altele și constituie fundamentul nostru. Cum ne place să fim și niște șoareci de biblitecă, la fiecare tur citim memorii, cărți, ne băgăm nasul prin arhive, ziare și fotografii vechi, din care vă aducem fragmentele cele mai interesante și vi le prezentăm la tur (pe tabletă, chiar dacă suntem mai old school 🙂 dar, după cum spune și numele turului, cele mai frumoase sunt poveștile despre Timișoara.

Tururile se vor ține în fiecare lună (în limba română) și de obicei le anunțăm pe facebook. Până acum am ținut două ediții deja și am acoperit partea centrală a orașului (cartierul Cetate).

Așa a fost la tururile anterioare. Chiar dacă vremea nu a ținut cu noi, en-am bucurat să vedem că oamenii au fost dornici de povești și ne-au spus că nici nu au simțit cum au trecut tri ore!

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *