Povestile Timisoarei #11: Pe urmele lui Eugeniu de Savoya

În 18 octombrie 1716 Eugeniu de Savoya intra in Timisoara, victorios. Era ziua lui, implinea 53 de ani si ce cadou mai frumos isi putea dori decat o victorie pe campul de lupta impotriva dusmanului celui mai de temut din vremurile acelea, turcii. Cu aceasta data incepe o noua era si pentru Timisoara, care va deveni “Mica Viena”.
In 18 octombrie 2020 va invitam la un tur ghidat aniversar, care parcurge strada care poarta numele acestui erou “mic de stat, mare de sfat”, cu o viata si cariera militara uimitoare, despre care vom povesti la tur.
Condimentam turul, ca de obicei, cu povesti despre personalitati care au locuit pe aceasta strada, magazine celebre, fragmente literare si din memorii, fotografii vechi si va atragem atentia asupra unor detalii impresionante de arhitectura.
Detalii:
Data: 18 octombrie 2020
Durata: 16.00 – 18.00
Pret: 35 ron/persoana
Punct de intalnire: In capatul strazii Eugeniu de Savoya, la intersectia cu str. Marasesti (unde este si Spitalul Militar)
Numar maxim de participanti 15 persoane
Pentru inscriere la tur va rugam completati formularul de mai jos pana cel tarziu vineri 16 octombrie si veti primi un mail de confirmare a participarii.
https://docs.google.com/…/1FSxMDMrNJCwd3tnNwrg5HxK…/edit
Va asteptam cu drag 🙂
Detalii: https://www.facebook.com/events/1746093228871566
Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *