Our 2019 retrospective

…click pentru română

If you haven’t been yet on our tours, you can get a glimpse by watching our 2019 video retrospective. It was a great year!

We had tourists from Canada, United States, Germany, Russia, France, Luxembourg,  China, Italia, England, Portugal, India, Mexico…and Romania, of course. We had tours for 30 people but also for couples and a couple of times for singles, too, for children as an educative activity, for people on business trips in Timisoara, for team buildings, for birthday presents…you name it!

We started our dear project: „The stories of Timisoara”, consisting of tours for locals, because we saw that many times the locals are the ones that know the least about their home town, unfortunately. It is a challenge for us, as well, because each of these tours is unique and we enrich them with pieces from old newspapers and local archives, quotes from literature and biographies, old photos of Timisoara.

In 2019 we also had a great collaboration with a local NGO – Prin Banat, holding tours on their project „Heritage of Timisoara” which focuses on bringing to light the heritage in the historical quarters of Timisoara, both material (historical buildings) and immaterial (interviews). We took part already in two editions of their project, for Elisabetin and Iosefin quarters. In 2020 they will focus on the Cetate historical quarter, meaning the historical center of Timisoara, so stay close!

We’ve been growing steadily for the past two years and we aim that in 2020 to enlarge our offer with day trips in the Banat area with some destinations that are very dear to us.

Thank you all who explored Timisoara together with us. We look forward to seeing you in 2020…on our tours, of course!

And no matter what you do, keep that explorer spirit alive 😉

RO

Dacă nu ați fost încă la tururile noastre ghidate în Timișoara, acum puteți vedea cam care este atmosfera în acest video care prezintă retrospectiva activității noastre pe 2019. A fost un an grozav!

Am avut turiști din Canada, Statele Unite, Rusia, Franța, Anglia, Luxemburg, China, Italia, Portugalia, India, Mexic…și România, bineînțeles. Am făcut tururi ghidate pentru grupuri de 30 de persoane dar și pentru cupluri sau chiar și pentru o persoană. Am avut tururi pentru copii, ca și activitate educativă, de exemplu pentru Școala Altfel. Am făcut tururi ghidate pentru oameni de afaceri veniți în delegație la Timișoara, tururi ca activitate de teambuilding, tururi drept cadou de ziua de naștere…și te miri ce 🙂

Am început un proiect care ne este foarte drag: Poveștile Timișoarei – o serie de tururi pentru localnici. Am văzut că deseori localnicii sunt cei care știu cel mai puțin despre propriul oraș, din păcate. Credem că de multe ori, comorile cele mai valoroase se află chiar sub nasul nostru, doar că nu le vedem, căutând lucruri mai senzaționale în alte părți. Așa că ne dorim să aducem mica noastră contribuție pentru ca oamenii din Timișoara să-și cunoască orașul, istoria și să conștientizeze pe lângă ce trec în fiecare zi, aceștia fiind primii pași spre a îndrăgi orașul…ca noi 🙂

Am avut cinci astfel de tururi, din care cel mai de succes, sau cel puțin cel cu participarea cea mai numeroasă, a fost turul aniversar „Centenar Timișoara”, ținut de ziua Timișoarei, cu ocazia a 100 de ani de adminsitrație românească (3 august 1919 – 3 august 2020) în care am parcurs drumul armatei române care a intrat în Timișoara prin cartierul Fabric și a ajuns în final în Piața Unirii, care de atunci poartă acest nume. Am mai parcurs cartierul Cetate cu două tururi ample a câte trei ore fiecare, pentru că am avut foarte multe povești  (vă închipuiți să parcurgeți centrul istoric al Timișoarei în 6 ore!!). Am aruncat o privire și spre arhitectura mai modernă a Timișoarei, apărută în secolul 20, în cadrul turului „De la cetate la modernitate” și am încheiat sezonul cu un utr mai informal, turul unei singure străzi: Eugeniu de Savoya, în care am încercat să reconstituim personalitatea acestui „mic la sfat, mare la sfat” geniu militar, Eugeniu, dar am intrat și în curți interioare pline de mister, am lecturat memorii ale oamenilor care au stat acolo sau au avut magazine.

În 2019, la fel ca în 2018, am colaborat cu asociația Prin Banat, pe proiectul „Heritage of Timisoara” care își propune să aducă în lumină patrimoniul material și iamterial din cartierele istorice ale Timișoarei. Am participat la 2 ediții – Elisabetin și Iosefin, urând ca în 2020 să fim în cartierul cetate. Urmăriți evenimentele pe facebook!

Am crescut încet încet, dar sigur 🙂 în ultimii doi ani și ne dorim ca în 2020 să mai adăugăm ceva la activitatea noastră, cevala care visăm de mult: excursii de o zi prin Banat.

Vă mulțumim tuturor celor care ați explorat Timișoara împreună cu noi în 2019 și sperăm să ne revedem în 2020…la tururile noastre, bineînțeles 🙂

Dar și dacă ne vedem, și dacă nu, orice ați face, că dorim să vă păstrați viu spiritul de explorator 😉

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *