Iosefin, cartierul Majestatii Sale

Ne bucuram sa va anuntam ca o data cu venirea primaverii reincepem tururile ghidate dedicate timisorenilor din seria “Povestile Timisoarei”. De data aceasta ne indreptam atentia asupra cartierului Iosefin, supranumit in trecut si cartierul Majestatii Sale, dupa numele imparatului Iosif al II-lea, acest “habsburg revolutionar”, pentru care oscilam intre admiratie si parere de rau. Vom parcurge la pas cartierul de pe Bega, cu nenumaratele sale povesti, cu perioada sa de glorie si decadere.

Condimentam turul, ca de obicei, cu povesti despre personalitati care au locuit in acest cartier, fragmente literare si din memorii, fotografii vechi si va atragem atentia asupra unor detalii impresionante de arhitectura.

Detalii:
Data: 14 martie
Durata: 11.00 – 13.30
Pret: 30 ron/persoana
Punct de intalnire: va fi anuntat pe mail pentru cei inscrisi

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/212535929803961/

Pentru inscriere la tur va rugam completati formularul aici pana cel tarziu la data de 12 martie si veti primi un mail de confirmare a participarii.

Va asteptam cu drag 🙂

Please follow and like us:
0

2 thoughts on “Iosefin, cartierul Majestatii Sale”

  1. Cred că ar fi interesant un reportaj de la o astfel de excursie… Poate după pandemie, poate spre toamnă, cine știe… Mi-aș dori să trag și eu o vizită cu voi

    1. Sigur, va asteptam!
      Speram sa treaca pandemia si restrictiile si sa putem continua tururile. Va rog urmariti si pe pagina noastra de facebook anunturile pentru tururile ghidate pentru localnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *