HoT Tours – un proiect impreuna cu Heritage of Timisoara

 

Ne bucuram să facem tururi ghidate împreună cu Heritage of Timisoara, un proiect valoros pentru Timisoara, pe care îl susținem și în care am fost implicați ca voluntari doi ani la rând.

Am început HoT Tours cu un tur al cartierului Cetate, dar mai altfel, adică ne-am concentrat doar asupra a 10-12 clădiri din cartierul Cetate, adică am mers în adâncime, căutând cât mai multe povești, fotografii, lucruri inedite despre aceste clădiri. Și da, chiar am avut ce povesti, este poate cartierul timișorean cel mai bogat în povești și istorie, pe bună dreptate, pentru că este și cel mai vechi.

Mai multe detalii despre tur:

Fiecare clădire de patrimoniu are propria sa poveste ascunsă și nespusă, dincolo de fațade. Aceste povești impresionante le poți afla doar dacă te oprești să le asculți.
📌Vă invităm la un tur ghidat, în care vom descoperi poveștile unor clădiri mai mult sau mai puțin cunoscute din cartierul Cetate, plimbându-ne astfel, în mod inedit, prin istoria Timișoarei, a locuitorilor săi și a arhitecturii locale. Turul include și clădirile semnalate prin instalații urbane de promovare a patrimoniului cultural, realizate în cadrul proiectului Heritage of Timișoara: Cetate.
📃Formularul de înscriere la HoT_Tours: Case cu povești ➡️http://bit.ly/HoTtoursCasecuPovesti
→ Turul va avea loc sâmbătă, 10 octombrie, între orele 16:00-18:30
→ Turul este coordonat de Claudia și Cristian Vancea
→ Numărul de locuri disponibile: 15
→ Locul de întâlnire: Cinema Studio
→ Data limită pentru înscrieri: vineri, 9 octombrie, ora 18:00
→ Taxă de participare: 35 lei/persoană
———————-
HoT_Tours este o activitate din programul cultural Heritage of Timișoara, care propune descoperirea orașului sub forma unor tururi ghidate, având ca bază cercetarea întreprinsă în cadrul programului. Astfel, puteți afla informații în exclusivitate de la ghizii noștri despre clădirile, oamenii și poveștile orașului Timișoara.
Heritage of Timișoara este un program pentru promovarea patrimoniului cultural material timişorean, creşterea gradului de conştientizare asupra importanţei protejării şi: conservării acestuia şi încurajarea turismului cultural în cartierele istorice ale oraşului.
Mai multe detalii despre programul cultural Heritage of Timişoara și HoT_Tours:
www.heritageoftimisoara.ro

http://facebook.com/heritageoftimisoara
Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *